anvelope continental
Prima pagina     |     Oferte speciale     |     Despre noi     |     Despre livrare     |     Siguranta si confort     |     Contul meu     |     Contact
 
    Categorii anvelope


    Filtru Produse

vanzari anvelope facebook   vanzari anvelope google plus   vanzari anvelope twitter   blog vanzari anvelope
    Recomandari anvelope

Continental 225/45 R17 Conti Sport Contact 5 91Y
Continental 225/45 R17 Conti Sport Contact 5 91Y

PRET: 472.84 RON

Continental 195/65 R15 Premium Contact 5 91H
Continental 195/65 R15 Premium Contact 5 91H

PRET: 257.61 RON

Continental 235/65 R16C ContiVancoContact 100 115/113R
Continental 235/65 R16C ContiVancoContact 100 115/113R

PRET: 708.83 RON


    Dimensiuni Uzuale

   - Anvelope 175/65 R14
   - Anvelope 185/60 R14
   - Anvelope 185/65 R15
   - Anvelope 195/60 R15
   - Anvelope 195/65 R15
   - Anvelope 205/55 R16
   - Anvelope 215/55 R16
   - Anvelope 225/45 R17


    Reteaua noastra

    - magazin anvelope
    - Anvelope Iarna
    - tyre hotel
    - acumulatori auto
    - Anvelope Michelin
    - Anvelope Nokian
    - Anvelope Continental
    - Anvelope Dunlop
    - Anvelope Goodyear
    - Anvelope Vredestein
    - Anvelope Pirelli
    - Anvelope Agricole
    - Anvelope Industriale
    - jante aliaj    Like us on Facebook

data-stream="false" data-show-border="false" data-header="false">
SIGURANTA SI CONFORT


Mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa va inlocuiti anvelopele.

Recomandarea noastra:

Asigurati-va ca toate anvelopele vehiculului provin de la acelasi producator si au acelasi profil al caii de rulare.

Momentul cand se inlocuieste o anvelopa este o decizie de care este responsabil proprietarul vehiculului. Acesta trebuie sa aibe in vedere factori precum conditiile in care a fost exploatata anvelopa, modul cum a fost intretinuta, inspectia vizuala si performantele dinamicii acesteia. Clientul trebuie sa consulte un service profesionist de anvelope atunci cand are intrebari despre utilizarea anvelopei.

Anvelopele trebuie scoase din uz din diverse motive, cum ar fi uzura acestora pana la nivelul minim acceptat, deteriorari sau accidente (pene, taieturi, lovituri, fisuri, galme, sub-presiune, suprasarcina). Din aceasta cauza, anvelopele, inclusiv cea de rezerva, trebuie sa fie inspectate regulat la fiecare doua saptamani. Inspectia periodica contribuie foarte mult la prelungirea duratei de viata a acestora. Daca identificati sau suspectati o deteriorare, Continental va recomanda sa apelati pentru o verificare profesionista la un service specializat.Alegere si Utilizare

Alegerea anvelopei trebuie facuta in conformitate cu echipamentul de origine al automobilului (cel definit de constructor sau de un organism oficial). Orice alta alegere trebuie agreata de un profesionist care va fi in masura sa propuna solutii adaptate, respectand legislatia in vigoare.

O anvelopa second-hand trebuie verificata de un profesionist inainte de montare.

Este recomandat sa montati pe aceeasi osie doua anvelope identice (aceeasi marca, acelasi profil ...)

In cazul in care inlocuiti doua anvelope, este recomandat sa le montati pe cele noi (sau cele mai putin uzate) pe rotile din spate.

Pentru echiparea de iarna, este recomandat sa montati patru anvelope de iarna (in special pentru anvelopele cu "tinte").

Nu folositi anvelope care nu respecta presiunea optima sau anvelope cu indici de viteza si sarcina superiori celor indicati.

O roata de rezerva temporara nu trebuie folosita in mod regulat si pe o perioada de timp indelungata.Consultanta in vederea alegerii anvelopelor potrivite autoturismului dvs. in functie de anotimp, modul de exploatare, stil de conducere, performantele dinamice ale autoturismului.

Montat anvelope:

-Anvelopele cu banda de rulare directionala sunt concepute sa functioneze si sa aiba performante maxime, prin montarea intr-o anumita directie data. De obicei pe flancuri se gasesc sageti indicatoare de sens.
Daca sunt montate invers anvelopele nu vor mai avea aceleasi performante, iar riscul de uzare prematura si neuniforma creste dramatic.

- Anvelope cu banda de rulare unidirectionala sunt concepute sa functioneze si sa aiba performante maxime prim montarea pe o anumitra parte. Pe flancurile anvelopei se gasesc indicatori de pozitie.(inside sidewall sau outside sidewall).
Daca sunt montate invers, anvelopele nu vor mai avea aceleasi performante, iar riscul de uzare prematura si neuniforma creste dramatic.

- Anvelope Run Flat - le gasim pe piata sub diferite nume in functie de producator.
Exemple: Bridgestone RFT (Run Flat Tire), Dunlop DSST (Dunlop Self-Supporting Technology), Firestone RFT (Run Flat Tire), Goodyear EMT (Extended Mobility Technology), Kumho XRP, Michelin ZP (Zero Pressure), Pirelli RFT (Run Flat Technology) si Yokohama Run Flat.
Anvelopele Run Flat sunt concepute sa poata rula in conditii de securitate cu presiune zero pe o distanta de 50 km cu o viteza mxima de 90km/h. Este obligatoriu ca janta sa aiba instalat un sensor de monitorizare a presiunii astfel incat conducatorul automobilului sa stie exact momentul cand roata a facut pana. Rularea pe o distanta mai mare decat cea stabilita de producator duce inevitabil la distrugerea acesteia.
Autoturismele fara roata de rezerva sunt dotate uzual cu anvelope Run Flat.

- Anvelope PAX SYSTEM - conceptie Michelin - Flat sunt concepute sa poata rula in conditii de securitate cu presiune zero pe o distanta de 200 km cu o viteza maxima de 80km/h. Este obligatoriu ca janta sa aiba instalat un sensor de monitorizare a presiunii astfel incat conducatorul automobilului sa stie exact momentul cand roata a facut pana. Rularea pe o distanta mai mare decat cea stabilita de producator duce inevitabil la distrugerea acesteia.Echilibrat Roti:

Uniformizare masei pe intreaga suprafata a benzii de rulare, in raport cu axa de rotatie, unde centrul de masa al rotii in momentul echilibrarii corespunde cu centrul de masa al rotii montate pe masina. Din acest motiv foarte importanta este prinderea rotii pe masina de echilibrat.

O roata echilibrata face diferenta intre un condus placut sau unul dezastruos. Unii dintre noi sunt mai sensibili in a detecta o roata neechilibrata, dar pana la urma nimeni nu se simte confortabil cand volanul vibreaza. O roata neechilibrata scurteaza viata sistemului de rulare, directie si al suspensiei.

Daca simtiti vibratii in volan care incep de regula de la 80-90 km/h si cresc in amplitudine, si / sau frecventa odata cu cresterea vitezei, atunci trebuie sa verificati echilibratul rotilor.Optimizarea ansamblului anvelopa-janta

Daca ati echilibrat rotile, iar la viteze mari inca mai sesizati mici vibratii ale volanului, atunci problema poate fi rezolvata prin optimizarea ansamblului anvelopa-janta. Aceasta inseamna ca suprafata cea mai grea a anvelopei va fi pusa cu un defazaj de 180 grade fata de cea mai grea suprafata a jantei.Umflarea rotilor cu azot

Introdusa in anii 70 in sporturile cu motor, umflarea rotilor cu azot are marele avantaj al inexistentei variatiilor de presiune in functie de temperatura. Astfel, daca in momentul in care dvs faceti presiunea in roti afara sunt 20C si anvelopa are 25C si rulati cu 130 km/h, dupa mai putin de 30km, intre brakerele anvelopei sunt 80-90 C, ceea ce duce la marirea presiunii in anvelopa si micsorarea petei de aderenta. Acesta inseamna ca stabilitatea si manevrabilitate autoturismului scad, iar distanta de franare creste.Indreptarea jantelor

Se face prin deformare plastica la rece. Uneori, la jantele din aluminiu este necesara o incalzire, nu mai mult de 140C (dupa aceasta temperatura in momentul racirii apar tensiuni remanente in material).

La fel ca in cazul echilibrarii, centrul de masa al rotii in momentul indreptarii corespunde cu centrul de masa al rotii montate pe masina. Din acest motiv, foarte importanta este prinderea rotii pe masina de indreptatMontare si Demontare

Montarea, demontarea, umflarea si echilibrarea anvelopelor dumneavoastra trebuie efectuate cu echipament adecvat folosit de catre un personal calificat, care va asigura in special:
- respectarea regulilor constructorului si a reglementarilor legale privind alegerea anvelopelor: structura, dimensiune, indice de sarcina si viteza, categorie (turism sau camioneta).
- observarea prealabila a aspectului exterior si interior al anvelopei.
- respectarea procedurilor de montare, demontare, echilibrare si umflare a pneurilor si schimbarea regulata a valvei.
- citirea instructiunilor de montare aflate pe partea laterala (sensul de rotatie sau sensul de montare).
- respectarea presiunii optime indicate de constructorul de automobile, de fabricantul anvelopei sau de personalul tehnic.
- constientizarea particularitatilor anumitor anvelope specifice (anvelope cu flancul scurt, anvelope cu rulare pe plat, anvelopa cu amestec de cauciuc auto-obturant...)

La fiecare montaj, este necesara utilizarea unei chei dinamometrice pentru o strangere adaptata a rotilor, pentru asigurarea cuplului optim stabilit de constructorul de automobile.Supraveghere si Intretinere

Verificarea lunara a presiunii anvelopelor (inclusiv a rotii de rezerva) si ajustarea acesteia in cazul in care nu corespunde cu presiunea recomandata. Presiunea anvelopelor se face la rece (automobilul nu a circulat cu cel putin 2 ore inainte sau a circulat 3 km cu viteza redusa) sau la cald (in acest caz se mareste presiunea cu 0.3 bari).

Se recomanda verificarea regulata a presiunii anvelopelor chiar si in cazul umflarii cu azot.

In cazul in care se pierde mai multa presiune, verificati starea externa si interna a anvelopei, dar si starea jantei si a valvei.

Verificarea uzurii anvelopelor (si inlocuirea in cazul atingerii nivelului uzurii legale) si consultarea unui profesionist atunci cand se observa o uzura anormala sau o uzura diferita la anvelopele de pe aceeasi osie.

Orice perforare, taietura sau deformare vizibila trebuie verificata de un profesionist. Nu folositi o anvelopa deteriorata sau care a rulat pe janta.

Sprayurile de umflat si reparat anvelope nu reprezinta decat o solutie partiala si provizorie. Aceste produse pot fi incompatibile cu anvelopa, janta, valva etc. Este absolut necesar sa respectati recomandarile producatorului. Pentru orice perforare, trebuie consultat un profesionist si, daca este posibil, acesta va efectua reparatia permanenta.

Pentru anvelopele care permit rularea pe plat in anumite conditii, respectati instructiunile de utilizare ale producatorului anvelopei.

Orice anomalie (vibratie, zgomot...) trebuie imediat verificata.

Orice reparatie trebuie efectuata de catre un profesionist.Durata de utilizare

Durata de utilizare a anvelopelor variaza si este imposibil de estimat. Anvelopele au in compozitie diferite materii si amestecuri de cauciuc. Acestea evolueaza in timp in functie de conditiile climatice, conditiile de depozitare si de utilizare (sarcina, viteza, presiune, intretinere...), conditii la care anvelopele sunt supuse de-a lungul vietii lor.

De aceea, recomandam soferilor sa fie atenti la aspectul exterior al anvelopelor la orice pierdere de presiune sau manifestare anormala (vibratie, zgomot...) care ar putea implica inlocuirea lor.

Pe langa inspectiile periodice si ajustarile de presiune, este recomandat ca toate anvelopele (inclusiv cele care echipeaza rotile de rezerva, remorcile, rulotele si camping-car-urile) sa fie verificate de un profesionist. Acesta va evalua posibilitatea de a fi folosite sau nu in continuare.

Dupa 5 ani de utilizare a anvelopelor, aceasta inspectie trebuie facuta cel putin o data pe an. In caz contrar, urmati recomandarile constructorului privind inlocuirea echipamentului deorigine.

Pentru a fi precauti, daca anvelopele nu au fost inlocuite inainte de 10 ani de la data fabricatiei si chiar daca nu par a fi uzate, se recomanda schimbarea cu anvelope noi.Imediat ce temperatura a scazut sub +7 grade Celsius montati anvelopele de iarna.

Odata cu apropierea iernii, soferii se confrunta cu schimbari rapide in ceea ce priveste starea vremii. Daca vreti sa va convingeti, ascultati prognozele meteo. Meteorologii prognozeaza o combinatie de zapada, gheata, ploaie si vreme uscata. Pentru a face fata acestor conditii diverse de drum, soferii au nevoie de anvelope de iarna pe care se pot baza.

Asadar, daca termometrul arata sub +7 grade Celsius - e vremea ca anvelopele dumneavoastra de vara sa-si ia concediu. Iarna, drumurile vor fi in mod normal ude si alunecoase, iar anvelopele de iarna pot asigura o mult mai buna aderenta in aceste conditii decat anvelopele de vara. Pentru propria dumneavoastra siguranta, va recomandam sa va montati anvelopele de iarna inaintea inceperii sezonului rece.lopIntretinere si Depozitare

Aceste operatiuni trebuie efectuate:
- intr-un loc aerisit, uscat si racoros, la adapostul oricarei surse de lumina de soare si ferite de intemperii.
- departe de orice substanta chimica, solventi sau hidrocarburi susceptibile de a degrada calitatea amestecului de cauciuc.
- departe de orice obiect ascutit care ar putea intepa anvelopa (varfuri de metal, lemn...).

Nu le depozitati una peste alta timp indelungat decat daca anvelopele sunt montate pe jante si umflate. Evitati sa depozitati diverse obiecte pe anvelope.

Evitati proximitatea oricarei flacari sau obiect incandescent, material care ar putea provoca scantei sau descarcari electrice (de ex.: incarcatoare de baterii).

Este recomandata utilizarea manusilor de protectie in timpul manevrarii anvelopelor.

Sursa: michelin.ro / continental.roInterpretarea specificatiilor anvelopei:

Ex: Anvelopa 215/65 R15 89H


215 Latimea benzii de rulare a anvelopei in milimetri

65 Talonul anvelopei, procent din latimea benzii de rulare. Se obtine prin impartirea inaltimii sectiunii la latimea acestuia si inmultirea rezultatului cu 100. Daca nu este specificat acest raport nominal de raport (ex. 175R14), atunci se ia in considerare raportul de baza, care in cazul anvelopelor radiale este 82%.

R Constructia anvelopei Radiala. Anvelopele radiale au firele din pliuri extinse pana la talon. Firele sunt dispuse la unghiuri de 90 , carcasa fiind stabilizata de o curea circumferentiala. Mai exista: "B" - constructie bretea si "D" - constructie in diagonala.

15 Diametrul jantei in toli

89 Indicele de sarcina

H Indicele de viteza

Aceste date se ragasesc inscriptionate pe partile laterale ale anvelopei.
    Promo
Oferte Speciale
Montaj Gratuit
Livrare Oriunde
Hotel Anvelope


    Noutati anvelope

Promotii Anvelope Pirelli - IARNA 2013

Imbatranirea Anvelopelor

10 sfaturi pentru un condus economic

20 de ponturi pentru a fi siguri pe sosea in sezonul rece

Nokian prezinta noua gama de anvelope de vara

toate stirile


AnvelopeContinental.ro - Copyright ©2011-2013 Best Tires Shop SRL, Bucuresti, Romania.
AnvelopeContinental.ro este magazin online de anvelope (cauciucuri) al Best Tires Shop
Prima pagina     |     Oferte speciale     |     Despre noi     |     Despre livrare     |     Siguranta si confort     |     Contact
A.N.P.C.